Buidant prestatgeries

Ahir i avui, i els dies que vendran, faig una necessària operació de neteja i buidatge de prestatgeries. Buid alguns arxivadors, sobretot llenç a la paparera els meus primers diaris. A qui poden interessar les meves masturbacions adolescents -literals? I els meus primers anys de l’adultesa? Res. Paperera. No mir el que llenç. Preferesc oblidar-me’n. Hi ha massa poquesa. Massa decepcions. Massa dubtes i recances. És hora d’esventar la cambra de la memòria. D’aquells temps no n’estic content. Només, si pogués idealitzar-ho, i encara això no ho sé fer. Ni ho vull fer. Vaig viure’ls, simplement. No he sabut arrelar-me en la vida, jo. Però, silenci. Sóc el que he escrit. I sóc en el que he escrit. He trobat algun document curiós. Per exemple, el primer cartell que férem els ornitòlegs en demanda de la protecció del voltor negre a Mallorca. O aquesta relació de premis literaris locals (i de convocatòries en les quals hi vaig presentar qualque treball). D’això sí que em plau parlar-ne, perquè són els meus inicis en el meu itinerari com a lector i autor (si és que puc considerar-me en aquestes categories). Vull deixar-ho escrit aquí, això d’aquests inicis (crec que ja vaig fer-ne una entrada fa anys en el mateix sentit). Segurament es perdrà, també, aquesta informació. Com tot el que és virtual. Físicament, els quaderns són ara, fragmentats, esqueixats, a la paperera. Aviat seran en un contenidor. Passem a això dels premis locals:

  • Premi Miquel dels Sants Oliver, Ciutat de Palma de Periodisme, 1973 (com a membre de l’equip de Por la Defensa de la Naturaleza y el Paisaje, articles al Diario de Mallorca).
  • Premi prosa de Castellitx (Algaida), Rosa d’Or de la Pau, 1974. Aquí vaig conèixer en Gabriel Janer i en Guillem Colom.
  • Premi de narrativa de la “Juventud”, 1974 (aleshores, jo feia la “mili”, els primers mesos de campament a Son Suredeta, i record que vaig anar a recollir el premi vestit de soldat, i amb un permís especial dels comandaments del campament).
  • Premi de narrativa Llorenç Riber (Campanet), 1974. Aquí vaig conèixer en Josep Melià.
  • Menció honorífica del premi de narració de Sa Pobla, 1974.
  • Finalista al premi de recerca Francesc Tallades de Campos, 1975, amb un treball sobre l’avifauna del Salobrar.
  • Premi Sa pobla de narració, 1976.
  • Premi L’estel de poesia, Joan Alcover, 1976.
  • Tercer classificat al premi de poesia de Campos, 1975.

Mentrestant, també m’havia presentat a un premi de prosa d’Alaró (1974), al premi de narrativa de Manacor (1975), al premi de poesia de Campos (1974), al premi de narració de Sa Pobla (1975)… Es tracta, doncs, d’una llarga història. D’aquesta part del meu viure no me’n queix. He rebut molt i he donat o intentat donar tot el que ha pogut.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.