Miscel.lània de lectures

No sé si l’expressió del títol d’aquesta entrada és correcta. El diccionari Pey de sinònims diu que “miscel.lània” té el sentit de “Vària, aplec, replega, arreplega“. El Franquesa no recull la paraula. Vull expressar amb ella la diversitat de lectures principals que emprenc aquest mes. Diversitat, dic. Hi ha molta distància, en efecte, entre els pensaments de Ralph Waldo Emerson sobre la naturalesa (recordem que Nietzsche l’admirava i que Thoreau en fou gairebé un deixeble intel.lectual, ideològic i literari) recollides al preciós volum Naturaleza (Nòrdica) i Las islas de la imprudencia, una novel.la històrica de Robert Graves, en edició de Folio, crec, que he trobat a la llibreria de segona mà de prop de ca-nostra. I n’hi ha també molta, de distància, entre una novel.la clarament classificable dins el sub-gènere de cli-fi (ja ho sabeu si heu llegit algunes entrades anteriors en aquesta pàgina: clima-ficció) com és El deshielo, de Risto Isomäki (booket), un autor que desconeixia del tot i que ara sé que és un reconegut i actiu ecologista finlandès, escriptor de llibres de caràcter científic i de novel.les i, diguem-ne, el neo-western que edita Impedimenta amb grans expectatives: A lo lejos, d’Hernán Díaz. La publicitat promocional relaciona el llibre amb Meridiano de sangre, extraordinària i duríssima novel.la de Corman McCarthy, i amb El tramper, de Vardis Fisher, base de la pel.lícula Les aventures d’en Jeremiah Johnson. Poca broma, doncs! Així que estaré entretengut un parell de setmanes. Las hormigas completa el pòquer: un relat imagino que de ciència ficció escrita per Bernard Werber, Círculo de Lectores, rescatada també de la llibreria de segona mà. Sembla ser que Werber va fer una trilogia amb aquests animalons. Exploraré. I ara penso que no hi ha tanta distància entre aquests llibres disints. En tots hi ha naturalesa, aventura, viatges… Les meves preferències.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.