Diuen que arribarà el fred

Que arribi, doncs, d’una vegada! I si ara procuram cercar estones per llegir tot el que tenim pendent, encara amb el fred trobarem més moments plaents per fer-ho, agombolats a casa, enfora d’inclemències meteorològiques (les darreres de les quals han estat francament espantoses i amb efectes lamentables). Llegir, llegir… Maleïda llibreria de llibres de segona mà de prop de ca-nostra! Hi passo cada dues o tres setmanes… Hi trobo sempre tresors! Los árabes de las marismas, de Wilfred Thesiger n’és un (Los libros de siete leguas). Molt més que un llibre de viatges; és un llibre d’experiències. Per desgràcia el que descriu tan encertadament i tan apassionadament, la cultura pròpia dels deltes del Tigris i l’Èufrates, ha estat exterminat, interessadament. Tot un entorn natural i cultural singular, antiquíssim…, enderrocat i oblidat. Com podem, els humans, tudar tanta Humanitat? Hi trobo també, a la llibreria, aquesta autobiografia (o el que sigui) de Martin Amis: Experiència (Anagrama). I dues obres de Saramago: Manual de pintura y caligrafía i El año de la muerte de Ricardo Reis (Alfaguara). I de Jane Austen hi trobo Sentido y sensibilidad (Plaza y Janés) i Persuasión (Juventud)… llibres sempre en bon estat, molt aptes per a la primera o la segona lectura. Llàstima que encara no hi hagi un fons més gran d’obra en llengua catalana o traduïda al català. Tot arribarà. Què me’n deis d’aquest La isla del día antes, d’Umberto Eco (Lumen)? Quina llegiguera que fa! De les editorials que m’envien novetats de lectures per a infants i joves (un milió de gràcies!), vull destacar avui aquesta versió completa d’El llibre de la selva de Rudyard Kipling, traduïda al català novament per Jordi Vidal i Abel Carretero. Un llibre preciós, imponent de Baula. naturalment, al seu torn en faré la ressenya. Cal que la gent se n’assabenti. És un fabulós regal de Nadal a qualsevol persona -gran o petita- que sigui lectora i estimi els llibres ben editats. Conté interessants apèndixs sobre l’autor i també sobre el clàssic il.lustrador britànic Stuart Tresilian, i també del no menys clàssic J. Lockwood Kipling, a més d’un pròleg de Katherine Rundell. Ah! I conté una versió de Francesc parcerisas del poema de Kipling “Si“, el més famós.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.